menu

Csordás Gábor


Tanulj zenélni Gábortól!


“Tanári hitvallásom az, hogy minden növendéknek az ő saját zenei célját segítsek megformálni, és támogatni őt az azon való előrehaladásban”

Rólam

1981-ben születtem Budapesten. Zongorázni 10 éves koromban kezdtem, eleinte klasszikust, majd 17 éves koromtól kezdve jazzt. Hamar a zeneszerzés és a zeneszerkesztés felé fordult az érdeklődésem, elsőként a korai Commodore 64-es számítógépeken.

Tanáraim voltak: Kereskedő Tamás, Leszkovszky Albin, Esze Zsolt, Nagy János és Bartók György

2002-ben a Hotel Hilton szólózongoristája lettem.

2004 óta tanítok magántanítványokat, ebben az időszakban session-zenészként és zeneszerzőként dolgoztam Budapesten.

2010-ben Berlinbe költöztem ahol megalapítottam nemzetközi triómat Noriaki Hosoya japán basszusgitárossal. Felléptem szóló zongora estemmel a Collegium Hungaricum berlini színpadán és többek között a Soho House hotelben. Berlini művészekkel dolgoztam ebben az időben, többek között Lean Bravo, Kingsley Q és Novine soul-énekesekkel, játszottam Celine Dion vokalistájának, Rachelle Jeantynak a zenekarában.

2014-től Óceánjáró hajókon dolgoztam mint a showzenekar tagja és mint szólózongorista. Ezalatt elsővonalbeli Broadway és Las Vegasi művészekkel dolgoztam együtt. Az itthon töltött időben elsősorban Horányi Juli énekesnőnek írtam dalokat.

2019-től ismét Budapesten élek, és elsősorban tanítással és saját művészi projektjeimmel foglalkozom.

2019-ben megjelent Swansong c. jazz-trió lemezemmel Japánban turnéztam, felléptem szólóban Taketoyo városában, trióban pedig Tokyo, Kyoto, Shizuoka és Nagoya városaiban.

Ugyanebben az évben zeneszerzői különdíjat nyert az “Egodetox” c. dokumentumfilmhez készített filmzeném a Bujtor István filmfesztiválon.

Szintén ebben az évben zenét szereztem a Petőfi Irodalmi Múzeum Szendrey Júliát bemutató állandó kiállításához.

2020-ban szóló koncertet adtam a Budapest Jazz Clubban.

2021-ben csatlakoztam Zséda zenekarához, és megjelenés előtt áll az új, magyar zenészekkel (Bartók Vince, Hidász Tamás) felvett trió lemezem DSD nagyfelbontású formátumban a Hunnia Records kiadónál.

Tanárként

Egészen fiatal korom óta aktívan tanítok, mondhatjuk azt, hogy számomra ez a lehető legtermészetesebb dolog volt. Sosem éreztem azt egyetlen tanítványnál vagy tanári feladatnál azt, hogy ne lenne türelmem az adott szituációban, és mindig igyekeztem megtalálni azt a megoldást, amelyben a diák nem lehetetlen, megoldhatatlan vagy érthetetlen feladatként tekint az előtte álló dolgokra, hanem képes lebontani azt a segítségemmel olyan részekre, amelyek már feldolgozható kihívásokat jelentenek.

Számomra a legelejétől fogva szorosan összekapcsolódtak a különböző zenei stílusok, nem csak előadóként, hanem zeneszerzőként is. Amikor megismerkedtem Mozart zenéjével 12 évesen, egyből arra voltam kíváncsi, ez hogyan készült? Kesztler Összhangzattanát ebben a korban töviről-hegyire átrágtam. Fennmaradt egy kazetta, amelyen nagyjából 12-13 évesen Mozart stílusában improvizálok a zongoránál, mert már értettem, hogyan is készülhet ez a zene. Később a jazz lett a nagy szerelem, amelyben korlátok nélkül, szabadon lehet előadás közben is zenét szerezni, azaz improvizálni. De a könnyűzene is vonzott, az elitista, sznob hozzáállás tőlem teljesen távol áll, és károsnak is tartom azt.

Ezzel egyidőben folyamatosan foglalkoztam a számítógépes zeneszerzéssel, zeneszerkesztéssel, ez alapozta meg zenei produceri tudásomat, így lettem később pop dalszerző és filmzeneszerző is. Ma, bár nem tartom magam hivatásos hangmérnöknek, de több lemezt kevertem és mastereltem, így a zenék összerakásának és végső formába öntésének is ismerője vagyok.

Tanári pályám során rengeteg féle emberrel és feladattal találkoztam. Mindenkinek a célja kicsit más, és az én szélesebb látóköröm és személyes tapasztalatom lehetővé teszi azt, hogy az egyéneknek az ő saját zenei céljaihoz vezető utat tudjak mutatni. Van, aki boldog csak a komolyzenei darabokkal, van, aki könnyűzenét szeretne játszani akkordokból, mások improvizálni akarnak, vagy otthon zenét szerezni, de van olyan is, aki csak arra vágyik, hogy a zene elméletét mélyebben megértse, és ezáltal felkészültebb zenehallgatóvá váljon.

Tanulj zongorázni, zenélni, zenét szerkeszteni! Több mint 15 év tanítói tapasztalattal várlak óráimon.

Megtanulhatod kedvenc dalaidat zongorázni! Nem csak etűdökön és népdalokon keresztül lehet megtanulni zongorázni, hanem népszerű, modern számokat játszva is. Jó hangulatban, motiváltan lehet ismerkedni a hangszerrel – így meg fogsz lepődni milyen hamar érhetsz el eredményeket.

Haladóknak is segítek fejleszteni a stílusérzéket, a magabiztosságot, repertoárt, biztosabbá és színesebbé válik a hangszeres játékod. bővebb info itt: https://gaborcsordas.com/zongoraoktatas

A boogie-tól a modern jazzig minden irányzatot tanítok. Saját, 15 éve finomított és gyakorolt módszeremmel lépésről-lépésre tudsz elmerülni ebben a varázslatos világban, amit a jazz ritmusa, és a szabad improvizáció jelent. Megtanulsz dögösen játszani, rögtönözni, haladóbb szinteken pedig a jazz óriásainak stílusában is játszani. Kitekintünk azokba a műfajokba is, amelyekre hatott a jazz, pl. a funk, soul, pop és világzene is.

Zeneszerkesztés számítógépen Logic vagy Ableton programokkal. Izgalmas, szórakoztató játék, és egyben az új évszázad talán legfontosabb zenei képessége a számítógép ismerete a zeneszerzésben. Megtanuljuk az alapokat a sound design, mixing és mastering területén, és csodákra leszünk képesek 🙂 Haladóknak a music production során olyan gondolkodásmódot szerzünk, és olyan trükköket tanulunk, amikkel sikeres elektro- vagy popdalokat vagy filmzenéket tudunk írni.

Milyen logika bújik meg a zeneművek mögött? Muszáj egyetemre járni ahhoz, hogy popdalokat írjunk vagy megértsük őket? Megismerjük az akkordokat, skálákat, ritmusokat és képesek leszünk könnyedén átlátni, hogyan “működik” a zene. A zongorán vagy zeneszerzésben létfontosságú képesség ez akkor is, ha nem akarunk “profi” zongoristák vagy előadóművészek lenni. Stílusonként lebontva is megismerkedünk az adott zenei világban való tájékozódáshoz szükséges elméleti alapokkal.

Haladó szinten pedig a modális skáláktól kezdve a tengelyrendszeren át bármilyen őrülettel tudunk foglalkozni, határ csak a csillagos ég 🙂

Hívj most!

+36-30-811-6331

Helyszínek

XI. kerület

Árak

1 óra 10000ft (30eur) / 60 perc

4 x 1 óra (4×60 perc) 32000ft (90 eur) : 8000ft/óra

10 x 1 óra (10×60 perc) 70000ft (200 eur) : 7000ft/óra

Kapcsolat  • cover play_circle_filled

   01. Wayfinder

  • cover play_circle_filled

   02. Chasing a dream

  • cover play_circle_filled

   03. Slow waves

  • cover play_circle_filled

   04. Drops of the new century

  • cover play_circle_filled

   05. Rondo

  • cover play_circle_filled

   06. Tokyo ballad

  • cover play_circle_filled

   07. Fresh

  • cover play_circle_filled

   08. Boogie wunderland

  play_arrow skip_previous skip_next volume_down
  playlist_play